Hvad er et kviklån?

Der er mange der taler om kviklån, forbrugslån og SMS lån, men hvad er det helt nøjagtigt disser termer dækker over? Det giver vi et svar på her.

Et kviklån har, ligesom kært barn, mange forskellige navne, det kan være forbrugslån, hurtiglån eller SMS lån. Begreberne dækker imidlertid over det samme, nemlig et lån som er nemt at optage, og som typisk bruges på forbrugsvarer. Det er altså de færreste der optager et kviklån for at betale sine regninger. De fleste optager et kviklån for at købe eksempelvis møbler eller elektronik.

Hvilke krav er der til et kviklån?

Der er typisk ikke så mange krav til ansøgere af kviklån. Du skal dog være 18 år for at ansøge. Enkelte steder skal du være ældre, f.eks. 23 år.

Udover alderskravet må du ikke være registreret som dårlig betaler i eksempelvis RKI. Herudover skal du typisk også have en fast indtægt, men dette er dog ikke et krav alle steder og der er også flere steder der udbyder kviklån til studerende eller arbejdsløse.

Hvor finder jeg det billigste kviklån?

Der er et hav af forskellige udbydere af kviklån, og derfor stiller mange det simple spørgsmål: Hvad er det bedste kviklån? Svaret er simpelt. Det bedste kviklån er det billigste kviklån, altså det lån med de laveste omkostninger.

Når du besøger en låneudbyders hjemmeside kan du se den oplyste ÅOP (Årlig Omkostning i Procent), der er en god parameter til at sammenligne de forskellige lån. Det er lovpligtigt at ÅOP er oplyst hos låneudbyderen.